Harry Potter en de Steen der Wijzen favoriet van de Nederlandse Kinderjury 2002

De Nederlandse Kinderjury 2002 heeft het boek Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling verkozen tot het mooiste kinderboek aller tijden. Het boek van J.K. Rowling won in beide leeftijdscategorieën (6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar). De uitslag is vandaag bekendgemaakt in een speciale uitzending van de NPS op Nederland 3.

In de vijftiende editie van de jaarlijkse verkiezing van het mooiste
kinderboek van het jaar, is aan kinderen van 6 tot 12 jaar voor eenmaal
gevraagd het mooiste boek aller tijden te kiezen. Zij konden dit doen met een stemformulier of via internet. Precies 101.537 kinderen hebben dit jaar hun stem uitgebracht. Dat is meer dan het dubbele ten opzichte van de afgelopen jaren.
Het boek dat in totaal de meeste stemmen heeft ontvangen, de 'overall'
winnaar, ontvangt de Hotze de Roos prijs. Ook deze prijs gaat dit jaar naar Harry Potter en de Steen der Wijzen van J.K. Rowling. Deze prijs is ingesteld door de gemeente Zaanstad, Hoofdstad van de Nederlandse
Kinderjury, ter nagedachtenis aan de auteur van de reeks De Kameleon. De prijs bestaat uit een sculptuur en een geldbedrag van EUR 4.550,-.

De Stichting Nederlandse Kinderjury is een initiatief van de Stichting CPNB in samenwerking met de NPS en wordt mede mogelijk gemaakt door Zaanstad, Hoofdstad van de Nederlandse Kinderjury.

Zaanstad, 15 mei 2002
Info over de uitslag kinderjury, klik hier!