“Een soort Engeland
Op een kritiek moment in zijn leven wordt de gevierd acteur David Oosterbaan op de intensive care van een Amsterdams ziekenhuis geconfronteerd met zijn dochter Laura. Overdosis heroïne. David heeft Laura sinds haar geboorte, zo'n dertig jaar geleden, niet meer gezien. Hij besluit haar te gaan helpen en zo vinden wij hem op emotionerende wijze aan de zijde van zijn dappere maar stuurloze dochter terug in duistere café- en drugspanden, strijdend om haar uit de schijn van haar bestaan terug te voeren naar de werkelijkheid, die hij zelf zo slecht kent.
Tussendoor leidt de auteur ons, in zijn bekende lenige stijl, door Davids carrière, waarin hij zich een weg vecht naar de vrijheid om telkens iemand anders te zijn. De geheimzinnige gemeenteambtenaar Brian begeleidt David op zijn laatste traject. Voert dat naar zijn ondergang, of wordt het zijn bevrijding?
Een soort Engeland verraadt tot in zijn vezels een diepe hunkering naar werkelijke ervaring, naar een waarachtig leven, naar een doorleefde aanwezigheid in de wereld. Maar de roman stelt ook de bange vraag tot hoeveel authenticiteit wij nog in staat zijn."
De roman “Een soort Engeland” van Robert Anker krijgt:
             de Libris Literatuur Prijs 2002.
De voorzitter van de jury, Herman Tjeenk Willink, maakte
dit op 8 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst in Park Plaza
in Amsterdam bekend.
Robert Anker
Prijs: € 18.50
ISBN: 9021450984

info over Robert  Anker, klik hier!