“Het zwarte slik

“Ik ben Erwin Law. Mijn beste vrienden zijn Januari Carr en Muis Gullane. Ik ga je vertellen over toen we op een vlot van de Witte Poort weggingen. Het is allemaal echt gebeurd. We hebben Sterre echt ontmoet op het Zwarte Slik. We hebben echt een heilige opgegraven uit de modder. We hebben ontdekt welke geheimen en schatten Opi bewaakte. We hebben met eigen ogen gezien dat Opi terugkeerde naar de rivier.
De mensen zullen wel zeggen dat Sterre net zo'n beschadigd kind is als wij en helemaal niet zo bijzonder. Maar Sterre is wel bijzonder, dat zie je toch zo. Je ziet hoe ze met ogen als sterretjes door narigheid in de wereld het mooie en leuke blijft zien.”
David Almond (1951) debuteerde met Skellig (De schaduw van Skellig). Daarin
speelt een engelachtig schepsel de hoofdrol. Het boek werd meteen bekroond
met de twee belangrijkste prijzen voor jeugdliteratuur in het Engelse
taalgebied: de Whitbread Prize en de Carnegie Medal. In Nederland kreeg
het een Zilveren Griffel.
In 2000 verscheen Almonds tweede boek: De Wildernis. Daarin draait alles om een verlaten terrein, waar vroeger een kolenmijn was. Een vreemde jongen lokt daar andere kinderen de oude mijn in, om er een griezelig spel te spelen: het spel van de Dood.
David Almond groeide op in een groot katholiek gezin in het plaatsje Felling on Tyrne. “Daar was alles voorzien wat je nodig had om je verbeelding te laten werken: oude mijnen, heide, rare types, oom Amos die tijdens familiefeestjes zijn gedichten voorlas…en een prima bibliotheek.

David Almond
Prijs: € 13.59
ISBN: 9021450582
info over David Almond, klik hier!